SON EKLENENLER

AES,81 İLDEN TÜİK’E MEKTUP GÖNDERDİ: GERÇEK VERİLERİ AÇIKLAYIN!

Anadolu Eğitim Sendikası açıkladığı veriler ile sahadaki verilerin uyuşmaması nedeniyle TÜİK’e 81 ilden mektup göndererek açıklanan verilerin sahadaki verilerle uyuşmamasına dikkat çekildi. Her eksik açıklanan rakamın sabit gelirli olan asgari ücretli, emekli ve memurun kaybı olduğu vurgulandı.
05 Eylül 2024 18:00

 TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI’NA

Tarihi 1326 yılına dayanan TÜİK’in ülkemizde en köklü kurumlardan olduğunun biliyoruz.  Yaptığı görevler anlamında da önemli bir hizmet veren TÜİK, ülkemizin çeşitli konularda strateji geliştirmesine katkı sunduğu gibi hepimizin hayatına dokunan önemli kararlara da imza atmaktadır.

Bu kararların başında da hiç şüphesiz aylık olarak açıklanan sonrasında altı aylık ve yıllık olarak hesaplanan enflasyon oranları gelmektedir. Memur ve memur emeklilerinin alacağı maaş artışlarının belirlendiği bu rakamlar; her evde, her sokakta yankı bulmaktadır. Sizlerin rakamsal verileriniz memurun, emeklinin ve onların ailelerinin hayat verilerini, kalitelerini belirlemekte. Yani sizler, bir memurun, memur emeklisinin ve ailesinin ne kadar, hangi kalitede gıda tüketeceğine, borçlarını ödeyip ödeyemeyeceğine, bütün kademedeki  öğrencilerinin  kitaplarını alıp alamayacağına, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını giderip gideremeyeceğine, pazardan kaç kilo domates alması gerektiğine, kasabın yolunu unutup unutmayacaklarına torunların harçlık alıp alamayacağına, kira artırım zamanı geldiğinde kara kara düşünüp düşünmeyeceğine velhasıl insan olarak azami hayat sürdürebilmesi için lazım gelen her şeyi belirleyen konumundasınız. Bunları elbette ki biliyorsunuz.

Ancak bilmek size ıstırap vermiyor. Bilen kişi ıstırap da çeker. Doğru ile yanlışın ayrımını yapmak için sorumluluk alır. Biz sizde bu anlayışı göremiyoruz. Yaptığınız enflasyon araştırmaları ve elde ettiğiniz sonuçlar gerçeklerle, pazarla, marketle hiç uyuşmuyor. 2023 yılında yıllık enflasyonu TÜİK%64 olarak açıklarken bağımsız araştırma grubu%127 olarak açıklamıştır. Benzer şekilde 2024 yılının ilk altı ayında oluşan enflasyonu TÜİK%24.73 olarak açıklarken bağımsız araştırma grubu%41.16 olarak açıklamıştır.

2024 Temmuz ayında ev kirasını 5.845 TL, uzman doktor muayenesini 34 TL, 1 LT zeytinyağını 114 TL olarak açıkladınız. Bu fiyatlarla gerçek hayatta karşılaşmanın mümkün olmadığını bilmek için istatistik hesaplamalara gerek olmadığını siz de bilirsiniz.

Şunu unutmayın ki kurumdan işinizi bitirip dışarıya çıktığınızda pazarda, markette, caddede, iş yerlerinde dolaştığınızda elinde filesi ile en ucuz patatesi, soğanı almak için dolaşan insanlar gördüğünüzde, aldığı maaş yetmediğinden dolayı virane evlerde oturanlarla karşılaştığınızda, kasabın önünden geçip giden insanlara tanık olduğunuzda siz de bu tablodan sorumlusunuz.

Eksik açıkladığınız her rakam sabit gelirli olan emekli, memur ve asgari ücretlinin cebinden aldığınız paraya tekabül etmektedir. Sizleri bir devlet memuru olduğunuzdan dolayı görevinizi doğru yapmaya, sahadaki gerçeklerle orantılı rakamlar açıklamaya davet ediyoruz.

Ya sahadaki gerçek verileri açıklayın, ya da fiyat karşılaştırması yaptığınız marketleri, kasapları, manavları, kiralık evleri vb.. açıklayın sabit gelirliler de ihtiyaçlarını oradan karşılasın!

       ………..AES İL TEMSİLCİLİĞİ

 

                                                                                                                                       

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER