SON EKLENENLER

Amasra maden davası | TTK, İSG raporu yazan uzmana ceza yağdırmış

Amasra davasında konuşan Vardiya Mühendisi Sait Gürses, "Karadon'dan Amasra’ya geçişim de bir cezalandırma yöntemiydi. Hakkımdaki cezalar İSG uzmanıyken yazdığım raporlar sebebiyle verildi" dedi.
17 Kasım 2023 15:36

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde meydana gelen, 43 madencinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili açılan davanın duruşması sürüyor.

Amasra Maden Katliamı davasının 5. duruşması 3. gününde devam ediyor.

Tanık Mehmet Sait Gürses çarpıcı ifadelerde bulundu.  İşletme Müdürü Vardiya Mühendisi Gürses, "45 yıldır TTK'dayım. Ağustos ayından beri vardiya mühendisiyim, bana iş gereği denilerek bir cezalandırma yöntemi olarak görev yerim değiştirildi, aynı şekilde Karadon'dan Amasra’ya geçişim de bir cezalandırma yöntemiydi. Hakkımdaki cezalar İSG uzmanıyken yazdığım raporlar sebebiyle verildi. Acil durum eylem planını daha önce görmedim patlamadan sonra hazırlandığını düşünüyorum" dedi.

Daha önce görev tanımlarının olmadığını söyleyen Gürses, " Patlama sonrası müesseseye net görev atamaları numaraları geldi" dedi.

Mahkemede konuşan tanık Hasan Özkanca ise patlama günü ilk müdahaleleri kendisinin yaptığını, bazı işçilerden nabız aldığını ancak maskesi yetmediği için müdahale edemediğini söyledi. Özkanca, "Remzi Taşkömür'ü bulduk ve lambasını yakarak yukarı gönderdim. 3 arkadaşımızı bantların altından çıkardım, ilk müdahaleyi ben yaptım. Bazı arkadaşlarımızdan nabız aldım, müdahale ederken maskemin bittiğini ve vücudumun uyuştuğunu hissettim" diye konuştu.

Tanık Mustafa Kulak, "-320'de sıcaklık vardı, bunun için ekstra vantüp taktık. Eksik personel vardı. Telsizlerin çekmediği yerler olurdu. Adam kayırma vardı" dedi.

“KURTARMA EKİBİNİN ACİL EYLEM PLANINI’NDAN HABERİ YOK”

Tanık İlyas Poyraz, madende hazırlık işçisi olarak görev aldığını tahlisiyeci olmasına rağmen bugüne dek Acil Eylem Planını hiç görmediğini söyledi.

Duruşmada tanıkların ifadesi bitti, savcılık mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluklarının devam edilmesini talep etti.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER