SON EKLENENLER

Çerkezoğlu: Gündemimizde milletvekili adaylığı yok

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "DİSK yeniden kuruluş sürecinde bu sürecin, bu mücadelenin etkin bir parçası olacaktır. Ancak gündemimizde milletvekilliği adaylığı yok" dedi.
17 Mart 2023 14:53

Seçimlere günler kala CHP'de adaylık için ismi geçen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan "Gündemimizde milletvekilliği adaylığı yok" açıklaması geldi.

14 Mayıs seçimleri için çalışmalarını sürdüren CHP, çok sayıda isimle milletvekili adaylığı için görüşme gerçekleştiriyor. Bu kapsamda DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun ismi de gündeme geldi.

Konuya dair BirGün'e konuşan Çerkezoğlu, "Yıllardır işçi haklarına darbe vuran, adaleti, demokrasiyi tahrip eden başkanlık sistemini değiştirecek ve demokratik bir cumhuriyet için adım olacak bir seçim bu. DİSK bu süreçte Genel Başkanından üyesine kadar etkili sorumluluk ve görevler almaya hazırdır. Böylesine bir yeniden kuruluş sürecinde bu sürecin, bu mücadelenin etkin bir parçası olacaktır. Ancak gündemimizde bir milletvekilliği adaylığı yoktur" dedi.

Çerkezoğlu'ndan önceki DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 2018 seçimlerinde görevinden istifa ederek CHP'nin İzmir'deki milletvekili adaylarından olmuş ve seçilerek Meclise girmişti. 

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER