SON EKLENENLER

DİSK Genel İş Sendikası’nda 'kayyım' krizi: 250 kişi istifa etti

DİSK Genel-İş Sendikası Yönetimi, üyeleri tarafından ‘kayyumculukla’ suçlanarak protesto edildi. Yönetime tepki gösteren 250 işçi sendikadan istifa etti.
22 Mart 2023 17:57

 DİSK Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanlığı, 23 Ocak’ta yapılan seçimle Nazan Gevher kazandı. Ancak iddiaya göre Genel Merkez, seçilen yeni başkanı tasfiye etmek için şubeyi böldü. Böylece Genel İş Genel Merkezi, Kadıköy’e bağlı olan Kartal’ı bölerek başına da seçimde kaybedenleri getirdi.

 250 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Yaşananlara tepki gösteren Genel İş Sendikası Kadıköy 1 No’lu Şube yönetimi ve üyeleri, Genel Merkez Yönetimi’ni Kadıköy’de protesto etti. Kadıköy 1 No’lu Şube yöneticilerinin verdiği bilgiye göre şubenin bölünmesine karşı Kartal Genel İş Sendikası’ndan yaklaşık 250 kişi tepki olarak istifa etti. Mevcut durumun düzeltilmemesi halinde istifaların artabileceği bekleniyor.

‘BELEDİYELERİN ÇIKARLARI GÖZLETİLİYOR’

Şube yöneticisi Cevahir Yavuz, burada yaptığı konuşmada, DİSK Genel İş Sendikası Yönetimini kötü bir yönetimle ve işçinin haklarını savunmak yerine işverenin, belediyelerin ve siyasilerin çıkarlarını gözeten bir politika izlemekle suçladı.

“Sendikal bürokrasi ve hegemonyasının tavan yaptığı günümüzde, emekçilerin hakları için çabalayan bizler gibi seçilmiş şube yönetimlerini de olağanüstü seçimlerle şube kapatıp açmalar, şube bölüp yeni şubeler açma argümanını işlerine geldiği gibi kullanıyorlar” diyen Yavuz, “Ataşehir'i ayırdığında oradaki şube yapısını orada seçilmiş olanların talepleri doğrultusunda atamalarla şekillendirildi. Ancak Kartal ve Kadıköy’de ise iki ay önce seçilen bizleri Kartal'da şube kuruluşunda atamak yerine seçimlerde kaybeden iki başkan adayını Ankara'ya çağırarak kapalı kapılar ardında pazarlık ve çıkar ortaklığı ile atadı” ifadelerini kullandı.

 

GAZETE DUVAR

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER