Emekliler sendikalarının kapatılma davasına tepkili

Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikasına açılan kapatma davasının duruşması, 8 Haziran’da Ankara yapılacak. Denizli’de açıklama yapan emekliler, durumu protesto etti.
07 Haziran 2023 15:32

Tüm Emeklilerin Sendikası, Denizli'de Candoğan Parkında basın açıklaması yaparak kapatma davasına tepki gösterdi. Ankara Valiliği'nin açtığı davanın ikinci duruşması 8 Haziran'da Ankara 4. İş Mahkemesinde olacak. Açıklamaya, KESK'e bağlı sendikaların yanı sıra Yonga Mobilya'da grevde olan Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş üyesi işçiler de destek verdi. Basın açıklamasını Tüm Emeklilerin Sendikası adına Mestan Yıldırım okudu.

“DEMOKRASİ VE HUKUKLA İLGİSİ YOKTUR”

Örgütlenme özgürlüğünün gasp edildiğini ifade eden Yıldırım, "Bugün emekliler bırakalım insanca yaşamı, çok büyük bir kısmı açlık sınırı altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Yani emeklilerin sendika çatısı altında örgütlenmesi zorunlu ihtiyaçtan kaynaklıdır" dedi. Hakların yasalardan önce geldiği gerçeğine dikkat çeken Yıldırım, "İlgili iş mahkemesinin Tüm Emeklilerin Sendikası'nı kapatması bize göre hukukla bağdaşmayacaktır. Zaten idarenin kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı. Yıldırım son olarak Ağaç-İş Sendikası'nın Yonga Mobilya'da sürdürdüğü grevi selamlayarak grevin başarıya ulaşması dileklerini iletti.