SON EKLENENLER

İşçiler: Ücretler düzenli ve eksiksiz ödensin

Genel-İş İzmir 8 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Karşıyaka Belediyesine ait Kent AŞ ve Personel AŞ şirketlerinde çalışan işçiler belediye binası önünde açıklama yaptı.
17 Mart 2023 15:01

Genel-İş İzmir 8 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Karşıyaka Belediyesine ait Kent AŞ ve Personel AŞ şirketlerinde çalışan işçiler, yaptıkları açıklamayla geriye dönük alacaklarının ve ücretlerinin ödenmesini istedi.

Karşıyaka Belediyesi önünde yapılan açıklamada, “Emek ucuz hayat pahalı bu böyle gitmez! Hakkımızı istiyoruz. Geçinemiyoruz” pankartı açan işçiler sık sık, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları attı. Açıklamaya Genel-İş İzmir Şubelerinin başkanları, temsilcileri ve üye işçileri de destek verdi.

"GERİYE DÖNÜK ALACAKLAR ÖDENMEDİ"

Açıklamayı okuyan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “Personel AŞ çalışanlarının şubat ayı maaşının yüzde 50’si, 2022 yılı toplu iş sözleşmesine ait bir aylık geriye dönük alacağı ödenmemiştir. Kent AŞ çalışanlarının ise ocak ayı maaşından parça parça 5 bin TL artı 2 bin TL artı 1500 TL artı 3 bin TL şekilde toplamda 11 bin 500 TL yatırılmış, geri kalanı yani yüzde 25-30’a yakını ödenmemiş olup, şubat ayı maaşı henüz hiç ödenmemiştir. 2022 yılı toplu iş sözleşmesine ait bir aylık geriye dönük alacağı ve 2021 yılından iki ikramiyesi henüz ödenmemiştir” dedi.

"İŞÇİ HUZURLA ÇALIŞABİLMELİ"

Taleplerini sıralayarak devam eden Gümüştekin, “Maaşlarımızın ve ücret alacaklarımızın, zamanında ve düzenli olarak ödenmesini istiyoruz. Maaşlarımızın, parça parça değil, tek seferde ödenmesini istiyoruz. Maaş ve alacaklarımızın ödenmediği bir süreçte; işçi alımlarının durdurulmasını istiyoruz. Personel AŞ çalışanlarının protokolünün bir an önce imzalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

İşçilerin emeğinin karşılığını istediklerini belirten Gümüştekin şunları söyledi: “İşçilerin maaşları ve diğer alacak ücretleri bir an önce ödenmeli, işçi huzurla işinin başında olmalı ve bundan sonraki süreç, birlikte yürütülmelidir. Aksi halde eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.”

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER