SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

SES: HAKKIMIZI GASPETTİRMEYECEĞİZ

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yetki gaspına karşı ses çıkaran sağlık emekçileri, "Yetki bizim söz bizim" dedi.
23 Mayıs 2023 16:59

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yetkinin üye sayısı çok olan SES’e verilmeyerek, hukuksuz bir şekilde Sağlık-Sen’e verilmesine karşı sağlık emekçilerinin alkışlı protesto eylemleri devam ediyor.

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen hafta yapılan yetki toplantısında, başhekimlik, İl Sağlık Müdürlüğü görüşünü ileri sürerek yetkiyi yandaş sendika Sağlık-Sen’e vermişti. Hastane başhekimliğinin Sağlık-Sen’den istifa ederek Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’na (SES) geçen üyelerin üyeliklerini kabul etmeyerek yetkiyi hukuksuz bir yöntemle Sağlık-Sen’e vermesini sağlık emekçileri başhekimlik önünde alkışlarla protesto eylemlerine devam ediyorlar.

Sağlık emekçileri mesai çıkışında hastane önünde toplanarak “Yetki bizim gasp ettirmeyiz”, “Hak, hukuk, adalet”, “Yetki bizim söz bizim”, “Saltanat bitecek Sağlık-Sen gidecek” gibi sloganlarla ve alkışlarla protesto eylemi gerçekleştirdiler.

"HAKKIMIZI GASPETTİRMEYECEĞİZ"

Eylemde konuşan SES İzmir Şube yöneticisi Hava Akcan, yandaş sendika üyelerine seslenerek bu hukuksuz karara karşı tepki göstererek istifa etmeleri çağrısında bulundu. Akcan, seslerini duyuran basına da teşekkür ederek,”Bizim haberimizi yaparak sesimizi duyuran bir yerel basın muhabirinin haberini bir yandaş sendika yetkilisi arayarak, haberinin yalan olduğunu, böyle bir şeyin olmadığını ileri sürerek geri çekmesini istemiştir” dedi.

Akcan, görevi kötüye kullanmaktan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, “Biz bu hakkımızı size gasp ettirmeyeceğiz yetki bizim söz bizim. Biz bu hastanenin duvarlarına SES yetkili sendikadır yazısını asacağız. Yaşasın SES! Yaşasın KESK!” dedi.

Eylemde yapılan açıklamada yarın (23.05.2023) saat 16.15’de Buca Seyfi Demirsoy EAH Kadın-Doğum Hastanesi önünde yapılacak protesto eylemine katılım çağrısı yapıldı.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER