Temmuz Ayında Sendika Parası Ne Kadar Olacak?

2020 yılında yapılan toplu sözleşme mutabakatıyla memurlara ödenmeye başlanan toplu sözleşme ikramiyesine temmuz ayında yaklaşık %45-50 oranında zam alacağı konuşuluyor.
07 Haziran 2023 17:25

Sendikalara üye olan memurlara, her üç ayda bir "sendika ücreti" olarak bilinen toplu sözleşme tazminatı ödeniyor. Ancak daha sonra çıkarılan bir kanunla sendikalara yüzde 2 baraj sınırı getirildi.

3 ayda bir ödenen toplu sözleşme tazminatıyla Nisan 2023 itibariyle memurların cebine 918 TL ücret giriyor.

Kulislerde konuşulanlara göre, toplu sözleşme tazminatına%50 zam yapılacağı ileri sürüldü. Şayet toplu sözleşme ikramiyesinde iddia edildiği gibi%50 oranında bir zam gerçekleşmesi durumunda 918 TL olan sendika parası yaklaşık 1.377 liraya çıkacak.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Kahveci Bakan Koca’yı Tebrik Etti!

1377 liralık sendika parasının%2 barajı sınırının üzerinde kalan sendikalara üye olan memurlara ödenmesi bekleniyor.

% 2’nin üzerinde olan sağlık sendikaları şu şekilde:

Sağlık Sen

Türk Sağlık Sen