SON EKLENENLER

YETKİLİLERİ TEKRAR DEĞERLENDİRME YAPMAYA DAVET EDİYORUM!

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık yaptığı açıklamada ''27 Mart itibarıyla Yayladağ, Altınözü,Erzin, Reyhanlı,Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerinde Eğitim öğretime başlanacağı bilgisi yetkiler tarafından çeşitli ortamlardan paylasilmaktadir.Ancak bu bölgelerde görev yapan öğretmenlerimizin barınma sorunu çözülmeden okulların açılması doğru bir uygulama olmayacaktır. Barınma sorunu çözülmemiş bir öğretmen çocuklara ne kadar faydalı olabilir bunun takdirini sizlere bırakıyorum.'' dedi.
22 Mart 2023 12:57

YAVUZ SELİM YANIK Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

27 Mart itibarıyla Yayladağ, Altınözü,Erzin, Reyhanlı,Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerinde Eğitim öğretime başlanacağı bilgisi yetkiler tarafından çeşitli ortamlardan paylasilmaktadir.

Bir öğretmen ve veli olarak bende okulların biran önce açılması taraftarıyım. ( 2. Sinif öğrencisi olan kızım hala bir okula gitmiyor)

Ancak bu bölgelerde görev yapan öğretmenlerimizin barınma sorunu çözülmeden okulların açılması doğru bir uygulama olmayacaktır. Barınma sorunu çözülmemiş bir öğretmen çocuklara ne kadar faydalı olabilir bunun takdirini sizlere bırakıyorum.

Görev yerlerinde fazla sorun olmasada ikamet ettikleri ilçelerde yıkımın çok olması nedeniyle birçok arkadaşimiz şehir dışında.

Bu durumun yetkililerce iyi değerlendirilmesi lazım.

Paydaşlar ile durum değerlendirilmesi yapılmadan alınacak her karar doğru olmayacaktır.

Deprem bölgesinde yaklaşık 2600 eğitim çalışanı üyeye sahip bir sube baskani olarak bizler ile durum değerlendirmesi yapılmadan alınmış olması kararların yeterince degerlendirilmediginin en büyük kanıtıdır.

Bu hususta daha zaman varken yetkilileri eğitim öğretimin başlatılması hususunda tekrar düşünmeye ve çeşitli alternatifler üzerinde konuşmaya davet ediyorum.

Bu vesileyle asrın felaketinde hayatını kaybeden eğitim çalışanlarına, aile fertlerine, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet,ailelerine başsağlığı yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Mekanları cennet olsun.

Yavuz Selim Yanık

Tes Hatay 2 Nolu Şube

Başkanı

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER