AES'NİN TALEBİNE MEB’DEN CEVAP

AES'nin ders dışı eğitim çalışmalarında farklı spor dallarının eklenmesi talebine MEB'den cevap
26 Temmuz 2024 15:10

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

17.07.2024 tarih ve 548-24/7939 sayılı dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığına, Beden Eğitimi branş öğretmenlerinin açabileceği ders dışı eğitim faaliyetleri ile mevzuatın güncellenmesi talebini iletmiştik. Yürürlükteki yönetmeliğe göre Beden Eğitimi ve Spor öğretmenlerinin açabileceği ders dışı eğitim faaliyetleri 20 branş civarında mümkün olmaktadır. Oysa Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokollerle, okullarda 55 farklı branştan sportif organizasyon ve yarışmalar yapılmaktadır. Öğretmenler öğrencilerini 55 farklı branştan müsabakalara hazırlamakta fakat bu branşların çoğu için egzersiz yapamamaktadır. Bu durum uygulama bütünlüğünü sekteye uğratmaktadır ve ders 2010/49 sayılı Ders Dışı Egzersiz Yönetmeliğinin güncellenmesi gerekir. İşte bu durumun düzeltilmesi için sendikamız resmi talepte bulunmuştur. Bakanlık talebimize 23.07.2024 tarihinde cevap vermiş olup, yapılacak olan mevzuat değişikliğinde talebimizin değerlendirilmeye alınacağını belirtmiştir. Biz Anadolu Eğitim Sendikası olarak konunun takibini sürdürmeye devam edeceğiz.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

SENDİKA BÜLTENİ