SON EKLENENLER

Eğitim Sen: Dezenformasyon değil, ödenekler yatmadı

Eğitim Sen  Ankara 1 Nolu Şube, Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından ödenmeyen ödeneğin bulunmadığı açıklamasının bir dezenformasyon olduğunu ödeneklerin yatmadığını belirtti.
17 Ekim 2024 18:19

Eğitim Sen  Ankara 1 Nolu Şube, yatırılmayan eğitim ödeneklerine ilişkin Mamak İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü önünde açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından ödenilmeyen ödeneğin bulunmadığı açıklamasının bir dezenformasyon olduğunu vurgulayan Şube Sekreteri Sibel Gökçe Evci, “Gerçeğin üstü örtülünce, öğretmen arkadaşlarımızın yatmayan ücretleri verilmeyince sorunu çözmüş mü oluyorsunuz? Eğitim Sen olarak bu dezenformasyonlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Sekreteri Sibel Gökçe Evci, okulların açıldığı tarihten bu yana  eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin bazı okullarda ödenmediğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı'ndan öğretmenlerin eğitim ödeneğiyle ilgili bir açıklama yapıldı. Bazı sosyal medya hesapları ve basın organlarında, öğretmenlerin eğitim ödeneklerinin henüz ödenmediği iddiaları gündeme gelmişti. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bir duyuru yapıldı. ‘Öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmemiş öğretmen bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir’ denildi. 4688 Sayılı Sendikalar Kanunu gereği kamusal bir iş üreten sendikamızın yer aldığı haberi araştırması ve çözmesi gereken kurumlar, gerçeğin üstünü örterek “asılsız iddialar” olarak basına lanse etmiştir. Ayrıca, itibar edilmemesi yönünde de salık verilmiştir. İtibar edilmeyince, gerçeğin üstü örtülünce, öğretmen arkadaşlarımızın yatmayan ücretleri verilmeyince sorunu çözmüş mü oluyorsunuz? Dezenformasyonla mücadeleyi dezenforme ederek mi çözeceksiniz? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi nasıl çalışıyor bilmiyoruz.  Yanlış mı bilgilendiriliyor, nasıl araştırmalar yapıyor, bir gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Evci, Elbette bu ödenek bugün ya da yarın öğretmenlere ödenecek; ancak burada problem MEB’in kendi mevzuatına uymamasıdır. Ayrıca, öğretmenlere eğitime hazırlık olarak ödenmesi gereken bu ücretin 4 bin 85 lira olduğunu ve on binlerce ücretli öğretmene ödenmediğini de belirtmek istiyoruz. Bu ödeneğin günümüz koşullarında öğretmenlerin ihtiyaçlarına ne kadar cevap verdiğini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir dönem bu paranın karşılığı 10 gramın üzerinde  altına denk düşebilirken  şimdi iki gram altına bile denk düşmemektedir. Her şey ateş pahası artarken öğretmenin ödeneği 10 kat erimiş durumdadır. Bazı okullarda ödeneklerin, öğretmenlerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için okul idarelerine verdikleri bilgisini alıyoruz.  Çünkü okullarda kâğıt yok, kartuş yok, okulda para yok, “ödenek yok” denilerek öğretmen aldığı parayı okulun ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmaktadır. Bu okulların listesini Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle tek tek paylaştık. Öğretmenin alım gücü dezenformasyona uğramış, öğretmenin ödeneği dezenformasyona uğramış, öğretmenin itibarı dezenformasyona uğramıştır.En son apaçık gerçek bilgiye yani bazı okulların ödeneğinin yatmamış olmasını dezenformasyon diye açıklayarak dezenformasyona uğramışlardır.Biz de Eğitim Sen olarak bu dezenformasyonlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER