SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

SES: O YETKİ GELECEK!

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yetki meselesine ilişkin eylemlerine devam eden sağlık emekçileri karara tepki göstererek siyah balon uçurdu.
24 Mayıs 2023 12:32

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekimliğin İl Sağlık Müdürlüğü görüşünü ileri sürerek yetkiyi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’na (SES) vermeyerek üye sayısı az olan Sağlık-Sen’e vermesine karşı geçen hafta başlayan eylemler devam ediyor. Sağlık emekçileri bugün sloganlı, alkışlı protesto eyleminde siyah balonlar uçurarak kararı protesto etti.

Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası önünde mesai bitiminde toplanan sağlık emekçileri alkışlı protesto eylemlerinde kararın haksız ve hukuksuz olduğunu belirterek eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Eylemde başhekimliğin kararını kabul etmeyeceklerini açıklayan sağlık emekçileri, eylemin sonunda siyah balonlar uçurarak başhekimliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nü protesto etti.

"BU HAKLILIK BİZE GÜÇ VERİYOR"

Sağlık emekçilerinin “Yetki bizim söz bizim”, “Hak, hukuk, adalet”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Saltanat bitecek Sağlık-Sen gidecek” sloganları ve alkışlarla yapılan protesto eyleminde konuşan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, seslerini İzmir’den Ankara’ya kadar duyuracaklarını ifade etti.

Batmaz, “Siz sağlık emekçilerini üç buçuklara sattığınız sürece karşınızda dimdik duracağız. Biz o kadar haklıyız ki işte bu haklılık bize güç veriyor, onur veriyor, dayanışma veriyor. Artık açlık sınıfında yaşamak istemeyenler, liyakatsiz atamalara karşı duranlar, hastanelerde mobbinglere karşı mücadele edenler SES’liler. Bu SES sizlere rağmen, her şeye rağmen mücadeleye devam edecek ve onlardan bizim olan hakkımızı alacağız. Buradan size söz veriyorum, o yetki gelecektir” dedi.

Alkışlı protesto eylemine Eğitim-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin de katılarak destek verdiklerini ifade etti. Yarın (24.05.2023) saat 16.15’de Buca Seyfi Demirsoy EAH Başhekimlik önünde yapılacak olan protesto eylemine emek ve demokrasi güçleri ile diğer sağlık sendikaların da katılarak destek vermesi çağrısı yapıldı.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER