SON EKLENENLER

SES : Patronların ve sermayenin yarattığı krizi ödemek istemiyoruz

SES Eskişehir Şube Başkanı Özkavak, "Elimize geçen ücretler her gün değersizleşiyor. Artık sınırdayız. Patronların ve sermayenin yarattığı krizi hayatımızı aç geçirerek ödemek istemiyoruz" dedi.
09 Haziran 2023 17:02

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, yaşanan kur dalgalanmaları ve zamlarla ilgili açıklama yaptı.

Türk lirasının değerinin hızla düştüğünü söyleyen Özkavak, “Ülkemizdeki var olan sorunların üzerini örterek, gerçekliği ters yüz ederek, sonuçlanan seçimler yerini hızla doların yükselmesine ve sonucunda her şeyin pahalanmasına ve yoksullaşmaya bıraktı. Buradan yüksek sesle bir kez ifade ediyoruz. Temel tüketim maddelerine gelen zamlar katlanılabilir olmanın ötesine geçti. Doların yükselmesiyle tetiklenen zamlar, iğneden ipliğe sağanağa dönüştü. Canımızı yakıyor. Ev kiraları kontrolsüz bir hızla yükseliyor. Oysa elimize geçen ücretler her gün değersizleşiyor. Artık sınırdayız. Patronların ve sermayenin yarattığı krizi hayatımızı aç geçirerek ödemek istemiyoruz” dedi.

Sağlık emekçilerine seslenen Özkavak şöyle devam etti: “Bu kadar büyük bir krizde bile hala istikrar diyerek bu tabloya ortak olan sözde sendikaları, yapay ayrımlar yaratarak emekçileri bölen tüm sendikamsı yapılara yol vermenin ve SES’te birleşmenin zamanı. Gelin hep birlikte insanca yaşamanın ve çalışmanın mücadelesini verelim. Artık gerçek anlamda bir mücadeleden ve birleşmekten başka yolumuz yok.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER