SON EKLENENLER

Türk-İş İzmir Şubeleri başkanlar kurulu toplantısını gerçekleştirdi

Türk-İş İzmir Şubeleri aylık başkanlar kurulu toplantısını Türk-İş 3. Bölge Temsilcilik binasında gerçekleştirdi.
08 Haziran 2023 19:42

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İzmir Şubeleri aylık başkanlar kurulu toplantısını Türk-İş 3. Bölge Temsilcilik binasında gerçekleştirdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesinin ev sahipliğinde yapılan toplantıda, mayıs ayı değerlendirmesi ve önümüzdeki döneme ilişkin yapılacaklar konuşuldu.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, mayıs ayına ait faaliyet raporunu okudu. İzmir’de ortak kutlanan 1 Mayıs’a dikkat çeken Çakmak, “Bu konuda bütün birleşenlere teşekkür ediyorum. Bütün mitinglerin 1 Mayıs gibi olmasını istiyoruz ve İzmir’de olduğu gibi diğer illerde de ortak kutlanmalı. Çünkü birlikten kuvvet doğar” dedi.

“GREVİN BAŞARIYLA SONUÇLANMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

1 aydır devam eden Denizli’deki Yonga Mobilya grevine ilişkin konuşan Çakmak, “Ağaç-İş Sendikamızın örgütlü olduğu fabrikada işveren, sendikamızın istediğini kabul etmiyor. Denizli için önemli bir grev. İşveren grevi kırmak için işçilere baskı yapıyor ve sendikadan istifa etmesini istiyor. Bu grev kırılırsa Denizli’de zaten örgütlenme açısından çok büyük sorunlar var bunu kıramayız. Grevin başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Denizli’de sendikasızlaştırma lobisi var. Buna karşı bizler de fabrikalarda daha fazla örgütlenmeye çalışıyoruz” diye ekledi.

“NASIL BİR KİŞİ DAHA FAZLA OLABİLİRİZİ ÖNEMSEYEREK ADIM ATACAĞIZ”

Daha sonra söz alan TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu ise yeni şube yönetimini tanıtarak konuşmasına başladı. Kahramanoğlu, “Uzun süre var olan yönetimden sonra gençlerin ve kadınların daha çok yönetimde söz hakkının olduğu yeni bir sürece girdik. Sektörde olan sorunları bizzat yaşayanların söz sahibi olmasını istedik. O yüzden böyle bir yola girdik ve adım attık. Bundan sonra nasıl bir kişi daha fazla olabilirizi önemseyerek, önceleyerek adım atacağız” diye konuştu.

“GELİR VERGİSİ ADALETSİZLİĞİ ÇÖZÜLMELİ”

Toplantıda söz alan Harb-İş İzmir Şube Başkanı Selim Ulusoy de gelir vergisi adaletsizliğine dikkat çekerek, “Gelir vergisi adaletsizliği çözülmediği sürece aldığımız ücretlerin anlamı kalmıyor. Bir seçim geçirdik ve şu an dolar, altın yükselmiş durumda. Ezilen yine biz olacağız. Önümüzde yüzde 35’lik vergi kesintisi gelecek, buna karşı bir şeyler yapmalıyız” diyerek, vergi adaletsizliğinin giderilmesi için sendikaların ses çıkarması gerektiğini söyledi.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER