SON EKLENENLER

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: Eğitime bütçe, okullara ödenek

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, okullarda yaşanan temizlik sorunlarını dile getirdiği eylemde “eğitime bütçe, okullara ödenek” talepleri için mücadele çağrısı yaptı.
20 Eylül 2024 18:15

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, okullarda yaşanan temizlik sorunundan dolayı ‘Temizlikten Tasarruf Olmaz’ sloganıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “eğitime bütçe, okullara ödenek” talebi yinelendi.

Açıklamayı okuyan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, “Bugün bir kez daha çocuklarımızın geleceğine yapılan ihanetin tanığıyız. İşgücü Uyum Programı (İUP), okullarımızın en temel ihtiyacı olan temizlik ve hijyen konusunda dahi tasarruf tedbirleriyle kısıtlanıyor” diyerek sözlerine başladı.

“Okullarda temizlik bir lüks değil, zorunluluktur” diyen Ceylan, bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biri olduğunu dile getirdi. Ceylan, “Geçici iş gücüyle değil, kadrolu ve güvenceli istihdamla bu sorun çözülebilir” diye ekledi.  

‘ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI VE GELECEĞİ RİSKE ATILIYOR’

Ayrıca velilere seslenen Ceylan “Çocuklarımızın sağlığını ve eğitim hakkını korumak hepimizin görevi. Veliler olarak, bu soruna sessiz kalmamalısınız. Okullarda hijyenin sağlanması, sağlıklı içme suyu ve her çocuğa bir öğün yemek sağlanması öğrencinin en temel hakkıdır. Her gün çocukların karşı karşıya olduğu bu sorunları çözmek için sesimizi yükseltmeliyiz. Eğer bugün harekete geçmezsek, çocukların geleceğini kaybedeceğiz” dedi.

Devletin asli görevinin eğitime yatırım yapmak olduğunu belirten Ceylan, “Ancak, milyonlarca lira sarayın lüks harcamalarına, büyük şirketlere teşvikler olarak aktarılırken okullarımıza yeterli ödenek ayrılmıyor. Tasarruf adı altında, çocuklarımızın sağlığı ve geleceği riske atılamaz. Her öğrenciye bir öğün yemek ve temiz içme suyu sağlanmasını ve bunun kamusal eğitimin bir parçası olarak kabul edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Son olarak öğrencilerin sağlıklı bir eğitim alması için mücadele çağrısında bulunan Ceylan “Geleceğimizi ellerine teslim ettiğimiz çocuklarımızın haklarını birlikte savunmalıyız. Eğitime bütçe, okullara ödenek talebimizi daha güçlü bir şekilde haykırmak için sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Geçici çözümlerle değil, kalıcı politikalarla eğitimi koruyalım” dedi.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER