SON EKLENENLER

Mülakatın Liyakati ortadan kaldırdığını düşünen öğretmenlerin oranı %95,3

Anadolu Eğitim Sendikası Öğretmenlerin sene başı görüş anketi sonuçları açıklandı.
20 Eylül 2024 15:34

Anadolu Eğitim Sendikası  tarafından öğretmenlerin sene başındaki, eğitim öğretim görüşlerini tespit edebilmek amacıyla 09/19 Eylül 2024 tarihleri arasında hazırlanan anket sonuçları açıklandı.

Ankete katılan 4815 öğretmenin vermiş oldukları cevaba göre;

Okulların eğitim öğretime hazır bulunmaları, fiziki durumları, yeni müfredata bakışları, mesleğe verilen önem, ÖMK, hazırlık ödeneği, maaş durumları gibi soruların bulunduğu anket göstermiştir ki her geçen gün eğitimin de, eğitimcilerin de durumu kötüye gidiyor. Öğretmen atamalarında mülakatın liyakati ortadan kaldırdığını, emekliliği gelen eğitimcilerim ekonomik nedenlerden dolayı emekli olmak istemediklerini görüyoruz…

Türkiye Yüzyılı Maar if Modeli deyip; çocuklarımıza, eğitime ve eğitimcilere ne kadar önem verdiklerini gösterdiler. Geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın eğitim ortamları ve onları emanet ettiğimiz eğitimcilerin geleceğe bakışı maalesef iç açıcı değil. Bir ülke, eğitimden tasarruf yapıyorsa, geleceğinden tasarruf yapıyor demektir…

Öğretmenlerin% 94,7’si Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programının sorunlara çözüm olamayacağını düşünüyor.

Anketimize katılan öğretmenlerin% 77,2’ si okulların temizlik ve hijyen açısından eğitim-öğretime hazır olmadıklarını ifade ettiler.

Her geçen gün eğitimcinin daha da itibarsızlaştırıldığını düşünen öğretmenlerin oranı%98,1

Mülakatın Liyakati ortadan kaldırdığını düşünen öğretmenlerin oranı%95,3

Öğretmenlerin% 97,2’si Temmuzda verilen zamların daha ilk aydan eridiğini ifade etti.


Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Eğitimcilerin sene başında okul koşulları, meslek itibarı, ÖMK, maaşlar, yeni müfredat, liyakat… gibi konularla ilgili anketimizi ve sonuçlarını siz değerli eğitimcilerin, velilerin, idarecilerin, ve sayın bakanlık görevlilerinin dikkatine sunuyoruz.

Eğitime ve eğitimcilere gereken değer bir an önce verilmelidir.

EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER