SON EKLENENLER

EÜ hastanesi işçileri: Kıdem tazminatımıza el uzatmaktan vazgeçin

Sağlık-İş’in çağrısıyla bir araya gelen işçiler, iktidarın orta vadeli program (OVP) ile fona devretmeyi planladığı kıdem tazminatına dair açıklama yaptı.
19 Eylül 2023 18:55

Toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamında geriye dönük alacakları ödenmeyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi işçileri rektörlük önündeki eylemlerinde bir haftayı geride bıraktı. İşçiler bugün yaptıkları açıklamayla AKP iktidarının kıdem tazminatı hakkını gasbetme girişimine tepki gösterdi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) İzmir Şube üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesiyle bağıtlanan geriye dönük alacaklarının ödenmesi için ağustos ayında 8 gün boyunca iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti. Paralarının bir kısmının yatırılması ve geri kalanının eylül ayı başında yatırılmasına dair verilen söz doğrultusunda eylemlerine ara veren işçiler, verilen sözün tutulmaması ve ücretlerin hâlâ ödenmemesi nedeniyle rektörlük önünde oturma eylemine yeniden başladı.

Eylemlerinin 7. gününde hastanenin başhekimliği önünde bir araya gelen sağlık işçilerine hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamayla alacaklarının gün içerisinde verileceği bilgisi verildi. Sağlık işçileri alacakları verilmeden eylemlerini sonlandırmayacaklarını söyledi.

"KAZANIMLA SONUÇLANACAK"

Sağlık-İş’in çağrısıyla bir araya gelen işçiler, iktidarın orta vadeli program (OVP) ile fona devretmeyi planladığı kıdem tazminatına dair açıklama yaptı. Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Adem Sarıçoban kıdem tazminatına yeniden el uzatılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Yıllardır kıdem tazminatımızı fona devretmek adı altında gasbetmeye çalışanlara karşı örgütlü mücadelemiz ile asla geçit vermeyeceğiz, kıdem tazminatının gasbı kazanılmış en temel hakkımızın elimizden alınmasıdır, buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Sarıçoban Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, “Ege Üniversitesi Hastanesi sağlık işçilerinin alın teri mücadelesinden bir an olsun vazgeçmeyerek mücadeleyi mutlaka kazanımla sonuçlandıracağız” diye konuştu.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER