Üniversite sosyal tesislerinde grev kararı

TOLEYİS Sendikası, Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü içinde yer alan sosyal tesisler iktisadi işletmelerine bağlı işyerlerinde grev kararı aldı.
21 Ekim 2024 11:02

Türk-İş'e bağlı ve 18 işyerinde yetkili olan TOLEYİS Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü Yerleşkesinde bulunan Sosyal Tesisler ve İktisadi İşletmelere bağlı olan işyerlerinde grev kararı aldıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada yetkili sendika olarak 2024-2026 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde Üniversite Yönetimi ile uzlaşma sağlanamadığını bildirildi.

Toleyis Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Çelik imzası ile yapılan açıklamada, grev kararı alındığına dair duyuruların ve evrakların Pamukkale Üniversitesi Yönetimine iletilip ilan panolarına asıldığı belirtildi.

Çelik açıklamada, "TOLEYİS Sendikası ilke ve prensipleri doğrultusunda üyelerimizin haklarını almak için tüm iyi niyetimizi koruyarak gerekli kanuni haklarımızı kullanacağımızı ve hayat koşullarına uygun bir toplu sözleşmesi için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi
kamuoyuna saygı ile bildiririz" dedi.

EVRENSEL