SON EKLENENLER

Bakan Yerlikaya duyurdu: 1 Mayıs'ta 4 ilde 226 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde 4 ilde toplam 226 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
01 Mayıs 2024 21:07

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde 4 ilde toplam 226 kişinin gözaltına alındığını duyururken, talepleriyle meydanlara çıkmak isteyen işçi ve emekçilere yönelik müdahaleler ve engellemelerden ötürü yetkililere teşekkür etti.

Yerlikaya, ülke genelinde siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78 ilde toplam 210 etkinlik düzenlendiini; miting, yürüyüş, basın açıklaması ve çelenk koyma gibi etkinliklere yaklaşık 241 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Yerlikaya, İstanbul’da 217, Dersim'de 4, Maraş'ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 kişinin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya paylaşımında sokakları, caddeleri ve meydanları bariyerlerle kapatan, alanlarda taleplerini haykırmak isteyen işçi ve emekçilere plastik mermi ve biber gazıyla müdahale eden polislere ve diğer yetkililere de "teşekkür" etti.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER