SON EKLENENLER

KESK : Gözaltı ve tutuklamaların meşruiyeti yoktur

1 Mayıs’ın ardından yapılan gözaltı ve tutuklamaların meşruiyetinin olmadığını söyleyen KESK Kocaeli Şubeler Platformu basın açıklaması yaptı.
07 Mayıs 2024 18:07

KESK Kocaeli Şubeler Platformu İstanbul 1 Mayısı’ndaki gözaltı ve tutuklamalara karşı basın açıklaması yaptı. İktidarın bir kez daha yasaları ve mahkeme kararlarını ayaklar altına aldığının belirtildiği açıklamada, “Yapılan gözaltı işlemlerinin hiçbir meşruiyeti yoktur” denildi.

1 Mayıs günü Şaraçhane’den Taksim meydanına yürümek istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 65 kişi, adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklama istenen 52 kişiden 38'i hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklamalara ilişkin Kocaeli Eğitim Sen 1 Nolu şubede KESK Kocaeli Şubeler Platformu tarafından açıklama yapıldı.

GÖZALTILAR, KENDİ İŞLEDİKLERİ SUÇU GİZLEMEK İÇİNDİR

Açıklamada “1 Mayıs’ı meydanlarda kutlamaya çalışan işçileri, emekçileri, halkı suçlu göstermeye çalışarak, hukuku ve Anayasa’yı hiçe sayarak suç işlemeye devam etmekte ve gece yarısı operasyonlarıyla tüm Türkiye'ye gözdağı vermektedirler. Nitekim İstanbul’da evlere yapılan baskınlarla 47 kişi 1 Mayıs’a katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. İçişleri Bakanı gözaltılara, ev baskınlarına devam edileceği mesajı vererek mevcut iktidarın baskıdan, yasaklardan, keyfilikten ve milyonlara dayatılan sömürüden beslendiğini bir kez daha tescillemiştir. İktidarın 1 Mayıs’ı yasaklama ısrarı ve ardından yürüttükleri gözaltı operasyonlarının amacı gerçek suçluyu gizlemek ve Anayasal düzene karşı ciddi bir suçu örtbas etmektir. Bizzat kendi iktidarlarının yarattığı açlığı, yoksulluğu, güvencesizliği gizlemek için bizleri ablukaya almak istemektedir.” ifadeler yer verildi.

“TAKSİM 1 MAYIS ALANIDIR”

Taksim için mücadele etmenin demokratik ve meşru bir hak olduğunun vurgulandığı açıklamada “İstanbul'da 1 Mayıs günü işlenen bir suçtan bahsedeceksek eğer bu başta Anayasa’yı, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını hiçe saymak, demokratik hakkın kullanımını zor kullanarak engellemek ve hukuk tanımaz keyfi operasyonlar yapmaktır. Ülkemizi sömürü cehennemine çeviren bu iktidarın, emekçilere saldırarak yoksulluğa karşı ortak mücadelemizi atalete uğratmasına izin vermeyeceğiz. Her alanda ortak mücadelemizi inadına yükselteceğiz.1 Mayıs gerekçesiyle yapılan gözaltı işlemlerinin hiçbir meşruiyeti yoktur. Gözaltına alınan herkes hemen, derhal serbest bırakılmalıdır” denildi. 

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER