SON EKLENENLER

MÜLAKAT, KONTENJAN VE OPERASYONUN ARKA PLANI!

Eğitimci yazar Tanıl Karakuş Öğretmen Atama kontenjanı ve branş dağılımının belli olmasının ardından yaşanan süreci değerlendirdi.
07 Mayıs 2024 12:18

KARAKUŞ DEĞERLENDİRMESİNDE ŞU İFADELERE YER VERDİ:


Bugün nihayet atanacak öğretmen kontenjanı ve branş dağılımı belli oldu. Öğretmen adayları aylardır eylem yaparak, sosyal medyadan baskı yaparak yüz bin atama istediklerini dillendirdiler. Kontenjan ve takvim seçim öncesi bekleniyordu, ancak olmadı. Açıklama geciktikçe stres arttı ve işe yaramaz küçük sendikaların ve marjinal grupların eline fırsat geçti. 
Öğretmen adayları tam da burada oyuna geldi. Kendilerine her defasında destek olan, eylemlerine katılan, otobüs temin eden ve her fırsatta mülakatsız atamayı dillendiren Eğitim Bir Sen ve onun yöneticilerini hedefe koydular. Yıllardır yaptıkları açıklamaları ortadayken, sanki mülakat istemişler gibi algı oluşturdular ve kampanya yürüttüler.
Peki, ne oldu da böyle oldu? Eğitim Bir Sen, öğretmen adaylarının son eylemlerinin masum bir eylem olmayacağını gördü ve bütün uyarılarına rağmen siyasi ve marjinal grupların şovuna dönüşeceği kesin olan eyleme destek vermedi. Hatta adaylar Türk Eğitim Sen’in de destek olmadığını söylüyorlardı.

Tam da olan bundan sonra oldu. Her defasında kapısını çaldıkları, sohbet odalarında dertlerini dinleyen, randevulu, randevusuz hep ziyaret ettikleri Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz’u hedefe koydular. Bir gizli el sözlerini çarpıttı, kırpıp kesip ekleyip videolar yaptı ve piyasaya sürdü. Adayların hassasiyeti kullanıldı ve oluşan koroya leş kargaları dadandı. Arkasından “Saldır kurtlar, koştur colar” bir bir devreye girdi. Bir eski genel başkan ve bir sendika biriken kinini kustu, sicillerini unutturmuşlar gibi topa girdiler.
Topa girdiler ancak hepsi tek tek cevaplarını aldı. Çünkü Eğitim Bir Sen değil öğretmen alımında mülakatı savunmak, her türlü yetki elindeyken bile ehliyet ve liyakat raporu yayınlayan sendikaydı. Sınavsa sınavın hakkını veriyor, 76. Madde atamalarına ayıplı atama diyor, elinin tersiyle itiyordu. 
Bu çamur tutmadı ve atanların utanmaz yüzlerine döndü. Hayatın belli gerçekleri, gerçeklerin de bir gün mutlaka oraya çıkma özellikleri vardır. Her daim doğru duran, hakkı savunan ve zora talip olan kazanır. Kaybedenlerse fırıldaklar ve onların goygoycularıdır. 

Bu yıl yaşanan atama sürecinden geriye gelecek yıl bu sıkıntıyı yaşayacaklara bir ders kaldı. Oyuna gelmeyin, kendinizi kullandırmayın, marjinal gruplara karşı uyanık olun. Hayatın gerçekleri ile yüzleşin, hayal dünyasında dolaşmayın, operasyon aracına dönüşmeyin.
Bu arada Yıldırım Demirci, yazı yazmanın, ahkam kesmenin bir namusu vardır, sorularımıza cevap veremiyor, kulağının üstüne yatıyorsun. Bak, 2018-2022 yılları arasındaki 76. Madde atamaları da iptal edilmiş, sen hangi yüzle devam edecek ve hangi süratle yazacaksın? Daha işimiz bitmedi, sorularımız olacak, mesela bir yıl boyunca kaç gün mesaiye gittiğini kamuoyuna açıklayabilir misin? 

A.    Tanıl KARAKUŞ
Eğitimci Yazar
 
 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER