SON EKLENENLER

ÖRS: SAYIN YUSUF TEKİN’E AÇIK ÇAĞRIMIZDIR: EĞİTİMİ OLDU BİTTİYE GETİRMEYİN

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Sekreteri Nihat Örs, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı uygulamaları oldubittiye getirmemesini söyleyerek kendisine çağrıda bulundu. Nihat Örs, açıklamasında şöyle dedi:
07 Mayıs 2024 18:10

Milli Eğitim Bakanlığı yeni uygulamalarda düğmeye bir bastı,  tartışmaların biri bitmeden biri başlıyor. Müfredat, Öğretmenlik Meslek Kanunu, mülakat,  öğretmen ataması,, milli eğitim akademisi peş peşe gündem oldu. Milli eğitim sanki bir kaosun içinde alelacele şekillendiriliyor. Her birisi ülke geleceğini etkileyecek, üzerinde karar verirken ince eleyip sık dokunması gereken konular.

  Müfredat konusunda bir sürü itirazlar gündemdeyken, üç bin sayfayı bulan müfredatın bir haftada değerlendirilmesini istemenin, müfredatı hazırlayanların kimler olduğunu açıklamamanın, eğitimi kelimeler üzerinde oynayarak şekillendirmenin izahı yok. Müfredatın uygulamasını erteleyin. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na daha hazırlık aşamasında sendika olarak itirazlarımız varken şimdi iptal edilen Kanun’un içinde nelerin yer alacağının açıklanmaması yine istenilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkmayacağına işaret. Mülakatın ülkemizde haksızlık yapmanın, yandaş atamasının, torpilin şahı olduğunu bilmeyen mi var? Toplum önce adalete inanacak. Siz adalet kavramını bitirdiniz, şimdi mülakatın şartları düzgün olursa mülakat iyidir, diyorsunuz. Gözünüz iyice kararmış. Öğretmen atamasında da sendika olarak talebimiz ihtiyaç sayısı kadar atama yapılmasıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu içinde yer alacağı söylenen Milli Eğitim Akademisi ise beraberinde birçok soru işaretlerini barındırıyor. Mesela eğitim fakültesi mezunu olmayanlar akademide verilecek formasyon ile öğretmen olmaya devam edecek mi? Üniversitede formasyon almış olanlar bundan muaf mı olacak? Akademinin içeriği, hangi ihtiyaçtan doğduğu tam olarak açıklanmayacak mı? Akademi sonunda mülakat ve sınav olacak mı? Bu ve benzeri sorular netleşmeden uygulamaya geçmeyin.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’ e açık çağrımızdır. Yapacağınız uygulamaları oldubittiye getirmeyin.  Eğitim sendikalarının, sahada olan bizlerin görüşlerini alın. Hazırlık aşamasında şeffaf olun. Çalıştay yapın. Zıt fikirleri duymaktan çekinmeyin. Yarın o koltukta siz de olmayacaksınız. Müsteşarlığınız döneminde yaptığınız uygulamalar bugün hala tartışılıyor. Şimdi Bakansınız. Yeni tartışmalarla vakit kaybetmemek, iyi izlenimler bırakmak elinizde. Yanlış uygulamaları düzeltmek ülkenin yıllarına mal olacak. Çağrımıza kulak verin.

Nihat Örs

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Sekreteri

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER