SON EKLENENLER

Türk-İş Bursa’da 1 Mayıs’a çağrı yaptı: Krizin faturasını ödemeyeceğiz

Türk-İş Bursa’da yapılacak bölge mitingine çağrı yaptı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan saat 8.30’da başlayacak yürüyüş, hastane alanında yapılacak konuşmalarla son bulacak.
29 Nisan 2024 22:00

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Bursa’da yapılacak bölge mitingine çağrı yaptı.

Bursa’da iki ayrı 1 Mayıs kutlaması olacak. Türk-İş Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Hastane alanına yürüyecek, DİSK, KESK, TMMOB ve Bursa Tabip Odası ise Eski Atatürk Stadyum önünde toplanıp Kent Meydanına yürüyecek.

Türk-İş bu yıl merkezi miting için Bursa’yı seçti. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan saat 8.30’da başlayacak yürüyüş, hastane alanında yapılacak konuşmalarla son bulacak.

1 Mayıs programının akışını açıklayan Türk-İş Bursa Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, “1 Mayıs’taki pankartımız ‘Ekonomik krizin nedeni biz değiliz. Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya, kayıt dışı istihdama, taşeronlaştırmaya, sendikasızlaştırmaya dur diyoruz. İnsan onuruna yakışır yaşama ve çalışma şartları istiyoruz.’ Bu yıl 1 Mayıs’ı Türk-İş Sendikası olarak Türkiye genelinde Bursa merkezli kutlama kararı aldık. Bu çalışmalarımızı mart ayının ortalarında başlattık. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan saat 8.30’da başlayacak olan kortej, 10.00’da yürüyüş ile devam edecek. Yürüyüş bitiminde hastane alanında kutlamalar devam edecek” şeklinde konuştu.

“Vergide adalet yok” diyen Biçer şöyle devam etti: “1 Mayıs’ta vergideki adaletsizliği öne çıkaracağız. Yaşatılan krizin faturasını biz ödememek için alanlarda olacağız. Esnek çalışmaya karşı, yoksulluğa, hayat pahalılığına, kayıt dışı istihdama, taşeronlaştırmaya ve sendikasızlaştırmaya karşı tüm Bursalıları 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz.

EVRENSEL

SENDİKA HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER